Ubrzava metabolizam i prži salo: Japanska dijeta skida i najveći stomak, a traje do 12 dana
Breaking News

Ubrzava metabolizam i prži salo: Japanska dijeta skida i najveći stomak, a traje do 12 dana

Ovdje vam donosimo jednu dijetu koja će vam pomoći da izgubite kilograme: Kao što to uvijek radimo, trebate biti svjesni da ćete smršati ukoliko se zdravo hranite i budete fizički aktivni. Što se japanske dijete tiče, ona podrazumijeva da svako jutro doručkujete.

To je ipak najbitniji obrok. Za doručak možete da pojedete bananu ili napravite zobenu kašu. Bilo bi dobro da ne zaslađujete. Možete dodati med ili pojesti malo crne čokolade. Crna čokolada je veoma zdrava, zdrava je i za srce, pa se preporučuju barem dvije kockice dnevno.

Osim doručka imate dvije užine (uzmite neku voćku) i još dva glavna obroka. Za ručak i večeru jedite zdravu hranu, povrće, meso. Izbjegavati prerađeno meso. Piti dosta vode, čaja. Možete praviti limunadu, ali bez zaslađivača.

Izbjegavajte šećer, više koristite med, ali kvalitetan. Također, smanjiti brašno i hljeb.  Pazite da ne večerate kasno. Slatkiše izbjegavati, ne jesti brzu hranu. Ukoliko vam se jede slatkiš možete uzeti crnu čokoladu.

Smanjiti unos soli i masti, njihov poveća unos povećava pritisak, dovodi do začepljenja krvnih sudova, te srčanog udara. Isto tako može štetiti bubrezima.  Također ne piti alkohol, smanjiti sa cigaretama. Isto tako budite fizički aktivni. Radite vježbe, hodajte.

S obzirom na trenutnu situaciju, ne kažemo da okupljate društvo i zajedno trenirate. Prošetajte sami, uz zaštitnu opremu. Za grickalice možete uzeti kokice, zdravije su nego da uzmete čips. Naravno, nemojte puno soliti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *