Rastvor koji će omogućiti bujno cvjetanje vašem cvijeću: Domaćica otkrila trik godine, trebatesamo 3 sastojka
Breaking News

Rastvor koji će omogućiti bujno cvjetanje vašem cvijeću: Domaćica otkrila trik godine, trebatesamo 3 sastojka

Ovaj rastvor omogućava bujno cvjetanje vašem saksijskom cvijeću: Prihrana za biljke je  poželjna, barem s vremena na vrijeme. Tako ćete potaći razvoj biljke, ali i njen oporavak.  Ovdje ćemo vam dati savjet kako da potaknete rast saksijskih biljaka. Bićete vrlo zadovoljni dobijenim rezultatima.

Potrebno vam je :10 gr svježeg kvasca, 1 kafena kašičica šećera, 1 litra tople vode. Kvasac rastvorite u vodi i dodajte šećer.  Dobro pomiješajte, ostavite da stoji minimum dva sata. Ovim rastvorom zalivajte cvijeće dvaput u jesenjem i zimskom periodu, a jednom u deset dana u proljetno-ljetnom.

Primjetit ćete kako će lišće biti zelenije, te kako će biljka bolje cvjetati. Korisno je znati ove savjete koji nam mogu biti od pomoći, zar ne?  Vidite kako vam ovdje mogu pomoći prirodni sastojci koje imate u svojoj kuhinji. Jesmo li u pravu?

Ovaj preparat nije zahtijevao posebne i skupe sastojke, a vjerujemo da će biti od pomoći. Posebno će poslužiti onima koji vole uzgajati cvijeće. Na internetu možete pronaći brojne korisne savjete i trikove vezane za mnogo toga. Bilo da je riječ o uređivanju doma, bašte, pripremanja jela ili nekih kreativnih aktivnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *