Pronašao u kafiću torbu sa 40 000 eura: Desilo mu se nešto potpuno neočekivano
Breaking News

Pronašao u kafiću torbu sa 40 000 eura: Desilo mu se nešto potpuno neočekivano

Našao torbu u kafiću u kojoj je bilo 40 000 eura. Desilo mu se nešto što niko nije očekivao. Poštene osobe zaista postoje i ostave nas u čudu svojim postupcima. Nisu bili sebični, nisu uzeli novac koji im ne pripada. Uradili su ono što su mislili da je ispravno.

Svaka im čast na tome. Pojedinci bi uzeli novac i ne bi razmišljali da su uradili time nešto p0grešno. Jedan mladić iz Srbije je u kafiću u kojem je radio pronašao  42 000 eura i kartice. Zamislite koliko je to novca. Ni sam nije znao šta da uradi.

Odlučio je da sakrije novac i pričeka da se vlasnik vrati. Nije prošlo puno vremena i došao je jedan muškarac. Bio je ljut i pitao za torbu. Da stvar bude  g0ra, vlasnik novca je samo zgrabio torbu ne zahvalivši se pronalazaču.

Kasnije se ispostavlja da se tip bavio mutnim poslovima. S obzirom an sumu koja je pronađena, ne čudi nas. Ipak, mladić je  odlučio da bude pošten. Još jedna od opcija je bila i pozivanje policije, a to ipak nije uradio.

Možda ne znate da je po starom krivičnom zakoniku Jugoslavije, poštenom pronalazaču  slijedila nagrada od 10 posto vrijednosti od pronađenog novca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *