Zanimljivo

Često vas pecne struja kada nešto dodirnete? Otkriven i razlog tome, iznenadit ćete se

Dešava vam se da vas opeče struja kada nešto dodirnete? Ne brinite, niste jedini. To se svakome zna desiti.  Dodirnete neki predmet i osjećate kao da vas je struja opekla. Neug0dan osjećaj i sigurno ste se pitali zašto se to javlja.

Znate li da se to češće događa zimi nego ljeti?  Zimi se zadržava mnogo više vodene pare nego ljeti. Također, zimi nosimo deblje slojeve odjeće. Nosimo vunu, te ostale materijale koji stvaraju elektrostatičke zalihe. Svaki predmet može biti skupljati elektricitet.

Ova se energija može skupiti i na tepisima, zavjesama, plastikom obloženom namještaju i sl. Povećanje vlažnosti zraka pomaže da smanjimo elektricitet.  Također, smatra se da dodirivanje metalnih predmeta pomaže u postizanju te elektrostatske ravnoteže.

# Bonus ispovijest: “Više me zab0lio prekid prijateljstva, nego prekid veze. Ne znam da li je to i sa vama slučaj. Momci dođu i prođu, ali prijateljstva ne bi trebala biti baš takva.  Prolazila sam kroz prekide, ali mi je bilo dosta teže kada sam prekinula prijateljstvo.

Imala sam prijateljicu godinama, ali sam tek kasnije shvatila koliko je zl0bna i zl0namjerna. Pitala sam se kako nisam prije primjetila. Jednostavno ne znam kako sam bila tako slijepa. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *