Odmah ga stavite u kuću ili baštu: Donosi pozitivnu energiju i čuva brak
Breaking News

Odmah ga stavite u kuću ili baštu: Donosi pozitivnu energiju i čuva brak

Odmah unesite ovo cvijeće u kuću, donosi pozitivnu energiju: Cvijeće donosi pozitivnu energiju u naš dom, popravlja nam raspoloženje. Bilo bi dobro kada biste imali cvijeće u svome domu, dvorištu ako ga imate.

Naravno, trebate da vodite računa o cvijeću jer uvelo cvijeće privlači neg.ativnu energiju. Također, čuvanje biljaka u blizini kompjutera, televizora i sličnih uređaja je dobro jer znamo da takvi uređaji zrače, a ovako biljke upijaju to negativn0 zračenje.

Ovdje vam donosimo ideju koju cvijet da uzgojite. Prelijep je, a i jednostavan za brinuti. Dat će posebnu notu vašem okruženju. Riječ je o božuru, na latinskom Paonia.  raste u obliku grma, veličine 1-2 metra.  Cvjeta od sredine maja, pa do sredine juna.

Može imati crvene, ljubičaste, roze,  bijele i žute cvjetove.  Imaju prelijep miris, često se koriste za pravljenje parfema.  Odgovara im plitka sadnja, ako se posade duboko, neće procvjetati. Odgovara im više sunca, kao i vode.

Možete ih presađivati, a dobro se “snalaze”  i u saksijama. Jedna interesantna informacija jeste da, ukoliko vidite mrave, ne trebate da ih tjerate jer joj neće naštetiti. Stvar je u tome što se prije cvjetanja pupoljci napune sokom i mravi se samo hrane. Kada dođe do cvjetanja, mravi će otići.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *