Usisivač vam slabo vuče? Ne kupujte novi, samo uradite jednu stvar i biće kao nov
Breaking News

Usisivač vam slabo vuče? Ne kupujte novi, samo uradite jednu stvar i biće kao nov

Da li vam usisivač slabo vuče? Možda se već nervirate jer mislite da ćete morati kupiti novi… Vjerovatno ste poslije izvjesnog vremena primjetili da vam usisivač vuče slabije nego inače. To se dešava obično, ako ih već duže vrijeme koristimo.

Nemojte odmah misliti kako trebate kupiti novi usisivač, možete jednostavno uraditi ovu provjeru: Otvorite usisivač i pogledajte u kojem dijelu se nalazi vrećica za prašinu. Na poklopcu postoji guma koja treba napraviti vakuum kada se vrećica zatvori.

Pr0blem nastaje kada se s vremenom na toj gumi  počne lijepiti sloj prašine, a debljina tog sloja može iznositi više od jednog milimetra.  To dovodi do toga da vazduh koji prolazi ide ispod gume.

Zbog tog sloja prašine se gume lijepe jedna za drugu, zrak koji bi trebao da se uvlači kroz cijev usisivača se uvlači ispod guma.Ono što trebate da uradite jeste da krpom otklonite ovaj sloj prašine i da dobro  očistite i vrećicu za prašinu.

Desi se da jednostavno zapustimo usisivač i onda teže radi. Filtere također redovno čistiti.  Uradite ovu provejru da znate kakvo je stanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *